Rózsaszín felhők
Hozzávalók: 1 tasak Dr. Oetker Zselatin
6 evőkanál hideg meggylé
250 ml (1/4 l) fehérbor
250 ml (1/4 l) almalé
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lehűtött tejszín
Elkészítés:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük és 10 percigduzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük(ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik afolyadékban.Az edényt levesszük a tűzről és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni.A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és avanillincukorral.Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd azselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű nem lesz.Ekkor felverjük a tejszínt és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük eltökéletesen,hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben.A krémet desszertes poharakba öntjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybehelyezzük.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment